Wat een kleur betekent, en wat het bekrachtigt!

Meer dan gewoon een kleur

Een kleur, ja dat is mooi! Het straalt ‘’iets’’ uit. Het kan chique zijn, stoer, kalm, energiek en daarnaast geeft kleur een geweldige finishing touche aan jouw interieur. Maar wist je dat kleuren ergens voor staan?

Kleuren zeggen iets over jou en waarmee jij je kan associeren, of welke emoties deze kleuren opwekken. En dan wel zo prettig als jij een fotoprint kleur kiest, die past bij jou, en opwekt in jou wat jij graag opgewekt wílt hebben! 

Weet je wat, laat ik direct beginnen!

Geel

Deze kleur roept vooral energie op! En hoe? Het is natuurlijk DE kleur van de prachtige zon en het licht wat we dagelijks mogen zien. Heerlijk toch? Zoals wij weten brengt de zon ook positiviteit, geluk, vrolijkheid en wijsheid. Wel zo’n fijne kleur dus om in huis te hebben om dit lekker aan te wakkeren, of ben jij van jezelf al zo? Dan is een fotoprint met gele tinten jouw perfecte buddy aan de muur ;-). 

Oranje

Deze is leuk, het is natuurlijk de kleur van Nederland. Wij Nederlanders voelen ons verbonden met de kleur oranje; saamhorigheid! Dus, ben jij ook helemaal in je sas met jouw gezin op de bank ’s avonds? Dan staat een oranje kleur prachtig in die ruimte. Ook staat het voor bemiddeling en ondersteuning wat weer prachtig samenhangt met saamhorigheid! Natuurlijk bewaar ik mijn favorieten voor het laatst; het geeft openheid, en openheid stimuleren is toch moedig? :)

Groen

Die kennen de meeste wel, de kleur die staat voor duurzaamheid. En dat is een term waar ik van houd. Ik houd van duurzame veranderingen in een persoon, het pad van bewust-zijn en naar binnenkeren, bijvoorbeeld ;-). Ook is het zo dat de kleur groen zorgt voor ontspanning. En waar zien wij die kleur het meest? Buiten. Maar als jij veel binnen werkt is het ook fijn om die ontspanning van groen, gewoon aan jouw muur te hebben. En omdat het zorgt voor ontspanning, stimuleert het ook nog is jeugdigheid en geeft het hoop. Dat is een hele fijne kleur om aan de muur te hebben, lijkt me ;D! 

 

Blauw

Kijk is naar de lucht? Die is blauw, en de zee. Die ook! Het is een prachtige kleur die staat voor stabiliteit. Maar ook voor betrouwbaarheid, duidelijke communicatie en vertrouwen. Ik zie het zo al hangen op een kantoor waar serieuze, en zakelijke taken worden uitgevoerd; een boekhouder, accountant of iets in de communicatie? Ik noem maar wat om jou te inspireren :)!  Ook is blauw een kleur die loyaliteit, kalmte, koude en weinig emoties. Oh, en het maakt je ook nog is productief. Super handig om deze in een ruimte te hangen waar je gewoon even die kikker moet eten ;-)!

 

Zwart

Oh, deze interessant; mystiek maar wel luxe! Het is een kleur de iets serieus’ uitstraalt. Daarom geeft het een gevoel van status, autoriteit, elegantie, stijl en dus luxe. Dus als jij een persoon bent met een strak en luxe interieur, maar je ook zo voelt; dan is deze perfect voor jou. Niks is mooier dan zo’n luxe fotoprint groot aan jouw muur te hebben toch? Dan heb je wel een prachtige Eye catcher waar je dan zo naast kan zitten in je luxe leesstoel. Nou, ik zie het al helemaal voor me. Een stijlvolle match is zwart ;-)!

 

Roze

Lekker dromerig. Écht zo’n kleur voor in een slaapkamer, of een leeskamer OF een studiekamer?! Deze kleur wordt zoals je kan merken, ervaren als kalmerend. Ben jij een type persoon die wel begrijpt dat niet alles in één dag gedaan hoeft te worden? (Kan ook helemaal niet). Het is een kleur die past bij iemand die rustig een wandelingetje maakt aan het eind van de dag en iedereen even vrolijk gedag zegt en complimenten geeft. Gewoon omdat er geen haast is, maar liefde. Of… ben jij iemand die dit wel wat meer mag ervaren, dan kan deze prachtige kleur ook in jouw huis hangen :)!

 

Wat een symbolen en matches

Wist je dat? Dat er zoveel betekenis aan kleur hangt. Nu wel een beetje meer hoop ik. Gebruik maken van kleur zorgt dus voor een speciaal effect en associatie. Op het moment dat jij gebruik maakt van fotoprints aan de muur in jouw huis, doe je er goed aan rekening te houden met deze te effecten. Gebruik je kleuren die symbolisch niet lekker matchen met jou, kan dat erg veel chaos veroorzaken. Een afgestemde kleur zorgt dus voor harmonie :) Ik help jou graag om de juiste harmonie te vinden in de keuze van de fotoprint. Staat jouw kleur hier nog niet tussen, neem dan gerust contact met mij op en ik help jou graag verder om te zoeken naar een prachtige oplossing. ;-)

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.